Skip to content

Lemmikkieläimiä pienistä suuriin

Eläinystäväni-tapahtumasta löydät laajasti lemmikkieläimiä aina pienistä jyrisijöistä suurimpiin koirarotuihin. Kissojen ja koirien lisäksi tapahtumasta löytyy mm. lintuja, marsuja, kesyrottia ja matelijoita.

Tule mukaan katsomaan ihania lemmikkieläimiä, tekemään tarvikehankintoja ja seuraamaan mielenkiintoista ohjelmaa.

Herpit eli matelijat ja sammakkoeläimet

 

Eläinystäväni-tapahtumasta löydät myös hieman harvinaisempia lemmikkieläimiä, kuten matelijoita ja sammakkoeläimiä. Herppi tulee sanasta herpetologia, joka on matelijoita ja sammakkoeläimiä tutkiva tieteenala.

Eläinystäväni-tapahtumasta löydät tietoa herppiharrastamisesta sekä voit tehdä tarvikehankintoja. Messuilla voit myös kysyä lisätietoa suoraan herppiharratajilta millaisia lemmikkieläimiä ovat esimerkiksi veikeät sammakot tai kauniit kuviolliset käärmeet.

 

 

 

Marsut

Marsuja on pidetty lemmikkieläiminä jo vuosisatoja ja marsun tie johti ihmisen mukana eurooppaan jo 1700-luvulla.

Marsu on sosiaalinen päiväeläin, joka on lemmikkinä suhteellisen helppohoitoinen ja siksi se onkin pitänyt suosionsa jo satoja vuosia.

Eläinystäväni-tapahtumassa pääset tutustumaan marsuihin livenä ja silittelyetäisyydeltä.

Chinchillat

Chincilla on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva jyrsijälaji, jota pidetään nykyisin myös lemmikkinä. Luonnossa laji on valitettavasti jo unhanalainen ja sitä on onkin metsästetty paljon hienokarvaisen turkkinsa takia.

Luonteltaan Chinchilla on arka, mutta lemmikkieläimenä se kuitenkin kesyyntyy ja kiintyy ihmiseen. Chichilla on pääosin yöeläin, joka heräilee alkuillasta ja viettää päivänsä lähinnä torkkuen.

Chincillalla on vahvat takajalat ja se pystyykin hyppimään yllättävät korkealle ja niiden koko eliniän kasvavat hampaat vaativat että saatavilla on säännöllisesti jyrsittävää.

 

Kanit

Eläinystäväni – tapahtumassa voit tutustua ihaniin kaneihin silittelyetäisyydeltä ja hankkia lisätietoa kaneista lemmikkeinä.

Liity Messuklubiin!

Liittymällä klubiin kuulet ensimmäisten joukossa mitä kaikkea on tulossa seuraaville messuille! Lisäksi voit lunastaa rahanarvoisia lippuetuja.

LIITY MESSUKLUBIIN